Боян Чуков, Фейсбук Започва глобалното информационно шоу Кой загуби войната в

...
Боян Чуков, Фейсбук Започва глобалното информационно шоу Кой загуби войната в
Коментари Харесай

Боян Чуков: Започва глобалното информационно шоу Кой загуби войната в Украйна?

Боян Чуков, Facebook

 

Започва световното осведомително шоу " Кой загуби войната в Украйна? ". В този проект се отличи коментарът на Washington Post.

Според някогашния старши анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Лари Джонсън „ анализът е лекомислен и повтаря доста погрешни изказвания, направени от украински чиновници “. По-ясно казано, войната е изгубена и се търси кой да опере пешкира.

Кой да поеме виновността? Без мезетата. Дали американският боен министър Остин и военачалник Мили действително са вярвали, че ВСУ има късмет да пробие съветските отбранителни линии? Американската разследваща общественост още в самото начало бе песимистично настроена във връзка с украинския контранаступ.

Западът подцени качествата на Русия да се самовъзстанови след техническите отстъпления в Харковска и Херсонска област предходната година. Натовците не имаха вяра, че за напълно къс период съветският ВПК ще проработи на ускорени обороти. За протокола: съветският ВПК създава месечно 7 пъти повече муниции от този на груповия Запад. Нещо повече. Южна Корея създава повече муниции от всички европейци взети дружно.

В реалност истината е, че военните от НАТО нямат победа в стандартен боен спор към този момент повече от 70 години.

Според Washington Post, военачалник Мили е направил коментар заслужен за холивудския воин Рамбо: „ Не би трябвало да има руснак, който да заспи, без да се чуди дали ще му прережат гърлото измежду нощ “.

Сигурно генералът е прекалил с гледането на холивудска продукция, която е формирала неговия метод на мислене. По този мотив Лари Джонсън назовава „ смешник “ военачалник Мили.

Типичното за янките надменност в днешно време се трансформира в една от най-големите им недостатъци. Най-вече, когато не е подплатено от съответни запаси, отговарящи на тeхните искания. Лари Джонсън упреква американските военни, че „ са поели самодейността да изготвят проект за борба, в чието осъществяване нямат НУЛЕВ опит “. Обучението на ВСУ от НАТО е било лимитирано и на първо място несъответстващо.

Лари Джонсън упреква в „ безумство “ администрацията на Байдън... „ изключително във връзка с затлъстелите клоуни като SecDef Austin и някогашния CJCS Milley “.

Реално какво се случва зад кадър в Украйна?

Компании като BlackRock към този момент са изкупили първокласни недвижими парцели и земеделска земя. Други към този момент са подписали съглашения с Киев за запазване на химически боклуци на украинска територия. Сега напъните са да се замрази фронтовата линия и Русия да не заема повече нови територии... с цел да могат транснационалните компании да си запазят бизнеса и облагите.

Това е повода да бъде активизирана съветската „ партия на мира “ отпред с олигарха Абрамович и неговата компания от себеподобни притежатели на недвижими парцели, на първо място на Лазурния бряг и Албиона.

Какво мисли Кремъл по тези въпроси не е напълно ясно. Ще сложи ли под собствен надзор Кремъл градовете Одеса, Харков, Николаев...? Ще има ли още „ жестове на благосклонност “ или „ нас опять кинули “? Не е ясно.

Путин продължава със своята прословута „ стратегическа мъгливост “ и динамично геостратегиране. В нашето осведомително пространство не престават да се сервират нискокачествени компостирани пропагандни клишета, които пудрят изпържените мозъци на родната биомаса.

Сегашното държавно управление и политическа класа на статуквото ги ретранслира непрекъснато тъй като тази „ технология “ цялостни обезпечено личните им джобове. Изпълнителната и законодателна власт в България работят като групов Остап Бендер. Без НИКАКВИ изключения. Нали по този начин?

Или към момента има наивници? Колкото по-бързо излезем от новинарския виртуално-пропаганден балон, толкоз по-бързо ще разберем действителния свят, в който живеем. И какво ни чака в бъдеще.

Коя е далечната стратегическа цел на Съединени американски щати? Не е Украйна. Тя е единствено бонус със своя чернозем, газови залежи и потребни изкопаеми.

Далечната и последна стратегическа цел на „ дълбочинната страна “ (ДД) е Арктика, която е огромното бъдещо икономическо полесражение. Съединени американски щати ще търсят оптимално изтощение на Русия в Украйна. За да нямат руснаците остатъчен запас да защитят своите витални ползи във връзка с Северния морски път.

Това е повода войната на украинска територия да се води до последния украинец. За Зеленски прекъсването на сраженията е еднакво на политическа и всякаква друга гибел. Анализът на войната в Украйна през „ арктическа оптика “ разрешава да се осмисли неуспехът на готовото съглашение сред Киев и Москва през април 2022 година

Тогава английският министър председател Борис Джонсън и шефът на американския Пентагон Лойд Остин съумяха да разубедят Зеленски да не подписва към този момент парафиран план на спокойно съглашение с Руската федерация. Въпросният документ бе коментиран и показан обществено от Путин.

Украйна е единствено стъпка към стремежи надзор на Арктика, която към този момент е зорко „ попечителствана “ от Русия със съдействието на Китай. В този проект на разсъждения... България дружно с Прибалтика, Полша и Румъния е във втората партида съчки, които се приготвят да бъдат хвърлени на кладата в името на стратегическите цели на „ дълбочинната страна “.

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР